Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetsége

0
122

Június 27-én tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetsége, mivel az előző elnökség hároméves mandátuma lejárt.

Herboly Domonkos, aki az elnöki feladatokat látta el az elmúlt időszakban, nem jelöltette magát a következő elnöki ciklusra. Popa Péter, aki nem csak alapítója volt a most harmincéves szervezetnek, de kilenc évig ellátta az elnöki, majd később, a legutóbbi időkig a főtitkári feladatokat, szintén nem kívánt a továbbiakban részt venni az elnökség munkájában.

A most következő elnöki ciklusra ketten aspiráltak írásban benyújtott pályázatukkal. A közgyűlés végül az írásos anyagok megismerése és a szóbeli meghallgatás után Lendvai Györgyöt választotta meg elnöknek. Az elnökség további tagjai Gyüdi Sándor, Horváth Zsolt, Kiss Barna és Somogyi-Tóth Dániel. 

Az elnökség összetétele azt mutatja, hogy a vidéki zenekarok igazgatói kerültek túlsúlyba, ami feltételezhetően jótékony hatással lehet a vidéki és budapesti zenekarok finanszírozása közötti aránytalanságok csökkentésére.

A főtitkári feladatok ellátásáról az elnökség a későbbiek folyamán fog dönteni és  javaslatot tenni a közgyűlés felé.