Európa Kulturális Fővárosait látta vendégül az idei Bach 2 Future konferencia

0
13

Június 14-én ismét Budapesten találkoztak a nemzetközi zenei élet kiemelt képviselői a Bach 2 Future konferencia keretében. A nagyközönség előtt is nyitott szakmai rendezvény idei fókuszában Európa Kulturális Fővárosai álltak.

A Bach 2 Future konferencia 2019 óta minden évben izgalmas témákkal csábítja Budapestre a klasszikus zene jövőjét kutató szakembereket. A Papageno és a Magyar Zenei Tanács közös rendezvénye idén Európa Kulturális Fővárosait állította a középpontba a Müpa Előadótermében.

Az Európa Kulturális Fővárosa, és az UNESCO City of Music címet elnyert városok szakemberei tucatnyi prezentációban és három kerekasztal-beszélgetésben mutatták meg eredményeiket és stratégiájukat.

A rangos nemzetközi konferencián olyan előadók szólaltak fel, mint Ovidiu Florian Andris (Tribul Artistic, Timisoara 2023), Marko Miletic (Novi Sad 2022), Ingrid Gordan (Gorica/Gorizia 2025), Lenka Kuricová (Trencin 2026), Jaan Ulst (Tartu 2024), Franziska Wizany (Saxon Mozart Society, Chemnitz 2025), Dr. Matthias Rauch (Mannheim UNESCO City of Music), Dorotea Solomun (Varaždin UNESCO City of Music) és Max Beckham-Ortner (IMZ)

A teljes cikk a Papageno oldalain olvasható: Papageno