Negyedszerre választották Madarász Ivánt az Artisjus elnökének

0
544

 

Az Artisjus év eleji tisztújító ülésén újabb két évre az eddigi elnök, Madarász Iván kapott bizalmat. A komolyzeneszerző fontosnak tartja széles körben is megismertetni az Artisjus zeneiparban betöltött segítő és oktató szerepét.

Január 7-én, az egyesületi küldöttgyűlésen erősítették meg pozíciójában az Artisjus elnökét, Madarász Iván zeneszerzőt. Újbóli megválasztása után hangsúlyozta, ez a mostani lesz az utolsó kétéves ciklus, amelyet elnökként még elvállal. „Negyedik elnöki ciklusomban arra törekszem, hogy a felhasználók minél szélesebb körével tudjuk megismertetni az Artisjusnak a jogdíjak beszedésén túli, a zeneipart segítő szervező, oktató tevékenységét. Ahogy eddig, ezután is legfőbb feladatomnak a közös szerzői érdekek műfaji különbségektől független, hatékony képviseletét tartom” – nyilatkozta terveiről a választás után.
Az 1949-ben született művész számos elismerés (többek között Kossuth-díj, Erkel Ferenc-díj, Bartók-Pásztory-díj) birtokosa, 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. 1980 óta állandó oktató a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol 2002 óta egyetemi tanári rangban a zenetudományi és -elméleti tanszéken tanít. Az Artisjus vezetőségében végzett munka mellett a Magyar Zeneszerzők Egyesületének alapító és elnökségi tagja, valamint több zenei alapítvány kurátora.
Az Artisjus vezetőségének többi tagját is január 7-én választotta meg a szerzőkből és zeneműkiadókból álló vezetői testület, az úgynevezett “Küldöttgyűlés”. Íme a teljes névsor:
Madarász Iván, elnök (komolyzene)
Czutor Zoltán (könnyűzene)
Németh Alajos (könnyűzene)
Szabó Áron (könnyűzene)
Tabár István (könnyűzene)
Bánkövi Gyula (komolyzene)
Hollós Máté (komolyzene)
Tihanyi László (komolyzene)
Szkárosi Endre (irodalom)
Universal Music Publishing EMB (zeneműkiadó, képviseli: Dr. Mózes-Szitha Tünde)
(Forrás: Artisjus)