Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

0
432
Budapest, 2019. november 21. Csoportkép a magyar zeneművészet kategóriában Junior Prima Díjjal kitüntetettekről az elismerés átadási ünnepségén a Müpában 2019. november 21-én. Balról: Balázs Elemér György zongoraművész, Cseh Péter jazzgitáros, Csőke Flóra gordonkaművész, Dobszay Péter karmester, orgonaművész, Jenei Erzsébet hárfaművész, Korossy-Khayll Csongor hegedűművész, Megyimórecz Ildikó operaénekes, Sheuring Kata fuvolaművész, Szokolay Ádám Zsolt zongoraművész és Tóth Kristóf hegedűművész. MTI/Máthé Zoltán

Tíz fiatal tehetség vehette át a 2019-es Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában november 21-én a Müpában, Budapesten.

Az idei díjazottak között van Balázs Elemér György zongorista, Cseh Péter dzsesszgitáros, Csőke Flóra csellista, Dobszay Péter karmester, orgonista, Jenei Erzsébet hárfás, Korossy-Khayll Csongor hegedűs, Megyimórecz Ildikó operaénekes, Scheuring Kata fuvolista, Szokolay Ádám Zsolt zongorista és Tóth Kristóf hegedűs.
A 12. alkalommal átadott elismerésben eddig több mint 100 tehetséges fiatal részesült – közölte Kóbor György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója a díjátadón. Elmondta, hogy a fiatal, kiemelkedő tehetségek megújuló erőforrásai a kultúrának, s ezért is különleges alkalom ennek a díjnak az odaítélése.
A zsűri elnöke, Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora azt hangsúlyozta, hogy Magyarország zenei nagyhatalom. Hozzátette: nagyszerű fiatalok közül választották ki a díjazottakat, s a döntést kiegyenlítettnek érezte, hiszen majdnem minden hangszer művésze, énekes és dzsesszzenész is részesülhetett az elismerésben.
Idén a zsűri tagja volt Balázs János zongoraművész, Binder Károly zeneszerző, zongoraművész, Dráfi Kálmán zongoraművész, Fazekas Gergely zenetörténész, Fekete Gyula zeneszerző, Fülei Balázs zongoraművész, Jakobi László csellóművész, hangversenyrendező; Marton Éva operaénekes, Szentpáli Roland tubaművész és Vásáry Tamás zongoraművész, karmester. (MTI)