A V4-ek tiszteletére rendez koncertet a Collegium Hungaricum Bécs

0
619

A Visegrádi Csoport (V4) tiszteletére szervez koncertet a Collegium Hungaricum Bécs (CHB) szerdán a Musikvereinben, ahol magyar, cseh, lengyel és szlovák zenészek játékát élvezheti a közönség.

A Visegrádi Együttműködés egy olyan, a középkor óta fennálló, jól működő szövetség, amely összeköti Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát és Magyarországot. 2017. július 1-jétől Magyarország immár ötödik alkalommal tölti be a Visegrádi Csoport, a V4 elnökségét – emlékeztet a Collegium Hungaricum Bécs által az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye.
Ebből az alkalomból az idei Intonation koncertet a CHB és a bécsi magyar nagykövetség a V4-tematikának szenteli. A Collegium Hungaricum a V4-elnökség alkalmából az ausztriai cseh, szlovák és lengyel kulturális intézeten keresztül hívott meg az adott országokból kiváló zenészeket, akik a felkérés szerint saját nemzeti zeneszerzőik műveit adják elő.
Magyarországról Ránki Fülöp zongoraművész lép fel, Lengyelországból Mateusz Kasprzak-Labudzinski (hegedű) és Piotr Kopczynski (zongora), Szlovákiából Milos Biháry (zongora), Csehországból pedig Martin Skubal vesz részt a koncerten. (MTI)