Emlékezet vetélkedővel Erkel Ferencre

0
457

Zenetörténeti vetélkedővel és legismertebb műveivel emlékeznek meg Erkel Ferenc zeneszerzőre, a város híres szülöttjére kedden Gyulán születésének 207. évfordulója alkalmából.

Kedden kora délután zenetörténeti vetélkedőt rendez a zeneszerző szülőházában – amely ma emlékház – az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. és a Mogyoróssy János Városi Könyvtár Zeneműtára és Erkel-gyűjteménye. A környező településekről is érkező diákcsoportok Erkel életéről, munkásságáról, zeneműveinek ismeretéről adnak számot.
Szintén kora délután a művelődési központ Bánk bán termében Határtalanul Erkel – Arad-Gyula testvérvárosi művészeti tanácskozás lesz. Kora este a Vigadóban Erkel-művek csendülnek fel az Aradi Állami Filharmónia, a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar, az Erkel Ferenc Zeneiskola, valamint a Budapesti István Király Operakórus előadásában. A rendezvényre való belépés díjtalan, de előzetesen regisztrálni kellett rá – tájékoztatta az MTI-t Petróczki Gábor, az önkormányzat kommunikációs referense.
Erkel Ferenc zeneszerző, karmester a nemzeti opera megteremtője 1810. november 7-én született Gyulán. (MTI)