Izgalmas események a MÁV Szimfonikusoknál

0
387

A MÁV Szimfonikusoknál a szezon végével sem áll meg a munka. A zenekar különleges látogatásra készül, valamint a tavasszal megkezdett arculatfrissítés is újabb fontos állomáshoz érkezett: néhány napja elérhető a zenekar megújult honlapja is. 

A mavzenekar.hu néhány napja, új modern és igényes designnal várja a látogatókat, akik online is értesülhetnek a legfontosabb zenekari hírekről, valamint visszanézhetik az elmúlt események legszebb pillanatait.

A honlapról letölthető a Zenekar 2018/19-es évadfüzete is, így gyorsan és könnyedén áttekinthető az összes koncert helyszíne és időpontja a fellépő művészekkel együtt, valamint online jegy-és bérletvásárlásra vagy bérlethosszabbításra is lehetőség nyílik. Aki pedig rendszeresen szeretne értesülni a legfrissebb történésekről, egyetlen kattintással elérheti a hírlevélfeliratkozást is az oldalon.

A MÁV Szimfonikusok Baráti Köre továbbra is szeretettel vár minden érdeklődőt, a tagság nyújtotta lehetőségekről és kedvezményekről pedig szintén a honlapon találunk részletes tájékoztatót.

A Zenekar tizenegy bérlettel kedveskedik a közönségnek az új évadban. Többek között olyan kiváló művészek lépnek majd színpadra a MÁV Szimfonikusokkal, mint a Szőke Tibor Mesterbérlet keretében vendégeskedő Maxim Vengerov, Rost Andrea vagy a Zenekar tiszteletbeli vendégkarmestere, Kobajashi Ken-Ichiro.

Az új évadban is lehetőséget kapnak a legkisebbek, hogy megismerkedjenek a klasszikus zene szépségével és a kamarazene örömével. A honlapon a Zenekar összes gyermekprogramjáról és játékos foglalkozásáról, valamint azok időpontjáról olvashatunk leírást, aki pedig szeretne

 

megbizonyosodni a jó hangulatról, a galériában megtekintheti a korábbi események fotóit, videóit, valamint a Zenekarról megjelent sajtóanyagokat is

A közeljövőben sem lesz hiány különleges koncertekben. A MÁV Szimfonikusok ugyanis a következő hetekben koreai zenészeket látnak vendégül.  A tavalyi sikeres közös koncert után a nyáron Budapesten vendégeskednek a Korail Symphony Orchestra művészei és karmesterük, Suhan Ji. A világ két egyedüli, vasúttársaság által fenntartott zenekara a Vajdahunyad várában zenél együtt július 5-én.

A MÁV Szimfonikusok és a Korail Symphony Orchestra már a tavalyi évben felfedezte a közös pontot, és felvette a kapcsolatot. Ennek köszönhetően a magyar művészek a koreai zenekarhoz csatlakozva együtt zenéltek a szöuli Lotte Hallban, valamint a koreai vasutasnapon. A közös élmények és fellépések alatt a zenekarok szoros barátságot kötöttek. A testvérkapcsolat azonban nemcsak a közös munkáról, hanem a magyar és a koreai kultúra ötvözéséről és a kölcsönös támogatásról, inspirációról is szól.

A nemzetközi barátság jegyében a két ország zenészei a Vajdahunyad várában lépnek fel közösen július 5-én, ahol világhírű klasszikusokkal készülnek. Elhangzik majd többek között Mozart Varázsfuvolájának nyitánya, Dvořák „Újvilág” Szimfóniája, de Bellini és Puccini műveiből is hallhatunk majd részleteket. A koreai művészekkel kiegészült MÁV Szimfonikusokhoz Kertes Ingrid, szopránénekesnő is csatlakozik a produkciókban. A közös koncertre még korlátozott számban kaphatóak jegyek. https://www.jegy.hu/program/mav-szimfonikus-zenekar-galaest-79726.