Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar idén is elindítja nagy sikerű Farkas Ferenc Hangversenybérletét

0
338

Farkas Ferenc Hangversenybérlet 2020/2021

 2020-ban nemzeti zenénkre és Beethovenre fókuszálnak a koncertrendezők – erre ösztönöz Trianon 100 és Beethoven születésének 250 éves évfordulója. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar az új évad első részében e két jubileum előtt tiszteleg, az új esztendőben pedig sztárok és versenygyőztes leendő sztárok játszanak, javarészt romantikus darabokat.

A 2020/2021-es évad öt, a Vörösmarty Színházba szerkesztett hangversenyén öt különböző karmester áll majd az együttes élén. A programszerkesztés kiváló alkalmat teremt – a Trianon-évforduló kapcsán – arra, hogy minél több magyar zeneművet ismerjen és szeressen meg a közönség.

A nyitó koncerten (Emlékeink lenyomata) Dohnányi, Farkas Ferenc, Liszt és Beethoven darabjai szólalnak meg, utóbbi kettő az estet dirigáló Dénes István hangszerelésében. Novemberben (Hí a haza) Erkel- és Kodály-parádé lesz, tele ismert és szeretett opera-, illetve daljáték-részlettel, Boross Csilla és Szegedi Csaba szólójával. Az est karmestere a magyar színpadi zenében utolérhetetlen Medveczky Ádám lesz, aki zárásként a közkedvelt Ránki-opera, a Pomádé király új ruhája dallamaira írt 1. szvitet is dirigálja.

Az újévi hangverseny címe: A császárváros fényei – igazi osztrák, első sorban Strauss-muzsikára készüljenek tehát az érdeklődők. A koncertet Hamar Zsolt vezényli.

Vándor vagy, ember – a romantikus cím egy Mozart–, Saint-Sëns– és Beethoven-programot foglal össze, amelyben a Kossuth-díjas Baráti Kristóf játssza a Mozart-hegedűverseny szólóját és ő áll karmesterként is a zenekar élén.

Már hagyományosnak mondható, hogy az Alba Regia Szimfonikus Zenekar versenygyőztes fiatalokat kér fel évadzáró koncertjére. Ezúttal Hayoung Lee, a VIII. David Popper Nemzetközi Gordonkaverseny győztese lesz a szólistája Csajkovszkij Rokokó variációk című darabjának. Az e mellett megszólaló Schubert-nyitánnyal és Mendelssohn-szimfóniával teljes műsort Leonardo Sini, az I. Maestro Solti György Nemzetközi Karmesterverseny győztese dirigálja.

További részletek: www.arso.hu