A zene házhoz megy!

0
495

Izgalmas bemutatkozásra készült a Győri Filharmonikus Zenekar.

A társulat Arrabona Rézfúvós Kvintettje (Németh Tamás – trombita, Vörös Ádám – trombita, Bolykó István – kürt, Tóth József – harsona, Hauszknecht Csaba – tuba) április 8-án, szerdán 17 órakor a Kálóczy téri idősotthon udvarán mutatkozott be. A mintegy negyven perces koncert előtt a városrész önkormányzati képviselője, dr. Fekete Dávid köszöntötte a szépkorúakat, akik az ablakokból, erkélyekről hallgatták meg a műsort. “Hálánkat fejezzük ki mindazoknak, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy a koronavírus-járványon túl legyen az ország, köszönetet mondunk az egészségügyben dolgozóknak, az orvosoknak, a katonáknak, a rendőröknek, a győri időseknek is, akik megértették és betartják azt, hogy a legtöbbet most azzal tehetnek, ha otthon maradnak” – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Ebben a nehéz helyzetben a Győri Filharmonikus Zenekar egy újabb, innovatív megoldással rukkolt elő. Az országosan is egyedülálló, a Zene házhoz megy! elnevezésű kezdeményezésük első hivatalos koncertjét, a társulat Arrabona Rézfúvós Kvintettje adta szerdán 20 órakor a sűrűn lakott Marcalvárosban, a Déry Tibor utca 8-as szám előtti területen. Előtte a lakótelepen élők kitartását, erőfeszítését köszönte meg a városrész önkormányzati képviselője, Rózsavölgyi László, aki úgy folytatta, “a rendkívüli helyzet rendhagyó megoldásokat kíván mindannyiunktól. Ezért üdvözlöm örömmel a Győri Filharmonikus Zenekar kezdeményezését, miszerint a fronvonalban harcolókért szóló hálataps idején még egy rövid koncerttel is kedveskedik az otthonaikban maradó hétköznapi hősöknek. A zenében nem létezik bezártság, a zene maga a kitárt ajtó, a szabadság.” Az esti koncertet a városrész lakói fegyelmezetten, az ablakokból, erkélyekről hallgatták, sőt a zenekarnak hála, nagy méretű ledfalakon keresztül is követhették a koncertet.

A társulat különleges és izgalmas bemutatkozása a jövőben is folytatódik, továbbra is lakótelepi környezetben tűnnek majd fel a Győri Filharmonikus Zenekar további együttesei, a tervek szerint az izgalmas kezdeményezéshez más művészek is csatlakoznak. A zene tehát házhoz megy, az együttes nem hagyja magára közönségét, azonban mindenkit arra kérnek, maradjanak otthon, vigyázzunk magunkra és egymásra! (GYFZ)