Bábel Klára hárfaművész lett az évad művésze a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinél

0
645

 

A 2019/2020-as évad Zenekari Művésze díjjal jutalmazta Bábel Klára hárfaművészt a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek (MRME) vezetősége

Az elismerést Devich Márton, az MRME ügyvezető igazgatója adta át kedden este Vásáry Tamás Mozart-sorozatának második koncertjén, a Zeneakadémián.

A zenekari tagok titkos szavazással választják ki azokat az előadókat, akiket előző évi művészi teljesítményük alapján erre a címre leginkább érdemesnek tartanak.

Bábel Klára zongora- és hárfaszakon végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. 2007-ben felvételt nyert a brüsszeli Koninklijk Conservatoriumba, 2008-ban különdíjat kapott a IV. Vera Dulova hárfaversenyen Moszkvában. 2010-ben Artisjus-díjjal tüntették ki, 2010-ben, 2011-ben, és 2013-ban elnyerte a Fischer Annie Zenei Előadóművészeti Ösztöndíjat.

Bábel Klára 2010 óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának szólamvezetője. 2015-ben 1. helyezést ért el a VII. Nemzetközi Marcel Tournier hárfaversenyen kamara kategóriában Kovács Zalán László tubaművésszel, majd döntősei voltak a Concorso Internazionale di Musica Marco Fiorindo nemzetközi kamaraversenynek, 2016-ban pedig Golden Awardot nyertek a 8. Nemzetközi Svireli Kamaraversenyen. 2011-től a Sounds of Bábel koncertek művészeti vezetője. (MTI)