Előzetes a Zenekar újság legfrissebb számából

0
179

ÚJ ELNÖK AZ MMA ÉLÉN

Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmestert, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagját választották a testület új elnökévé az október 10-i tisztújító közgyűlésen a Pesti Vigadóban. A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar irányító karmestere és művészeti vezetője messzire mutató tervekkel, nagy lendülettel kezdett bele új feladatának ellátásába.

ÚJ TULAJDONOS A PANNON FILHARMONIKUSOKNÁL

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése úgy döntött, hogy az Önkormányzatnak a Pannon Filharmonikusok-Pécs Nonprofit Kft.-ben lévő, tulajdonában álló üzletrészeit apportálja a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-be.

HOGYAN ÉS MIBŐL MŰKÖDNEK A SZIMFONIKUS ZENEKAROK

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is közzétesszük tagzenekaraink legfontosabb adatait a nyílt és átlátható működés jegyében. Az összehasonlító adatokból világosan látszanak
azok az összefüggések, amelyek tanulmányozásával lehetőség kínálkozik a jogalkotók számára, hogy zenekarainknak megteremthessék az esélyegyenlőséget, nem csupán a szakmán belül, de az összes előadó-művészeti szervezethez, vagy akár a zenepedagógusokhoz viszonyítva, figyelembevéve az egyes teljesítmények közötti különbségeket.

Megosztás