Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Tiszteletjeggyel
2016.04.29.
(Egy volt rádióelnök a Magyar Rádió zenei együtteseinek kálváriájáról)

Tönkretenni valamit egy pillanat műve. Újra felépíteni már sokkal-sokkal nehezebb, bizonyos esetekben pedig, amikor a folyamatosság megszakad, lehetetlen is.

2014.05.05.
A művészetben egy bizonyos színvonal fölött nincs verseny. Fennsík van. Magaslati levegő. Lehet, olykor némi szintkülönbséggel, de nincs első-második-harmadik helyezés!

2013. 03. 10.

Száz napos felkérés, alkalmi együttes, rövid határidő

Sokak örömére 2013. március 1-jén ismét megnyitja kapuit a sanda szándékkal bezáratott és azóta Csipkerózsika-álomba merült 101 éves Erkel Színház, amelynek hajdani zenekarát is leépítették, szélnek eresztették.

2012.09.25.

Egy mondat a (szellemi, vagyis anti-szellemi) zsarnokságról, amely korunkat jellemzi: „Minden annyit ér, amennyi pénzt termel.” – Sajnos már a kultúra sem kivétel. Amin harminc éve még jókat vitatkoztak bölcsészhallgatók, miszerint áru-e a kultúra, mára eldöntött kérdés.

2012.05.05.

Mintha nem ismernék azt a gondolkodást, amelynek lényege, a kultúra nem tartozik a rögtön megtérülő befektetések közé, nem hozza be azonnal a ráfordított költségeket. Mindaz csak hosszú távon térül meg, a tudatban, az agyakban, a gondolkodásban. S ez az, amiről, ha ma lemondunk, gyermekeink meg az ő gyermekeik látják kárát.

2011.11.20.

Ha megéri, alig két esztendő, s betölti a hetedik ikszet a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, melyet 1943-ban alapítottak, Dohnányi Ernő kezdeményezésére, s első hangversenyén, október 7-én a korabeli lapok tanúsága szerint családjával együtt megjelent a Kormányzó is.

2011.06.18.

Egyszer volt, hol nem volt, él közöttünk egy miniszter, aki arra gondolt, ha a pályázat bírálói túlnyomó többségben voksukat az egyik jelölt mellett teszik le, ráadásul maga is úgy érzi, a pályázó, aki mellesleg már hónapok óta miniszteri biztosként irányítja az Operaházat, megfelelő, kinevezheti a főigazgatói posztra. Tévedett. A főigazgató két napig bírta…

2010.09.29.

Ne áltassuk magunkat, nincs már semmi más, ami miatt a világ számon tartana és tisztelne bennünket, csak a klasszikus zenei produktum és néhány kiemelkedő kortárs írónk. Már Puskás sincs és gyógyszergyártás sincs. Sőt, a Magyar Posta sem a régi…


Eseménynaptár

<< Előző év / hónap
Köv. év / hónap >>
Mai dátum
Események
Közeli események: