Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó
Hírek
Megjelent a Kormány 9/2017. (I. 23.) Korm. rendelete a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény végrehajtásáról a művészeti, a közművelődési és a közgyűjteményi területen foglalkoztatott közalkalmazottak jogviszonyával összefüggő egyes kérdések rendezésére című 150/1992. (XI. 20.) Korm. rendelet módosításáról.
Megnyitották szerdán a németországi Hamburg monumentális új koncertpalotáját, az Elbphilharmonie-t (Elbai Filharmóniát), amely az eredeti tervekhez képest hétéves késéssel készült el és hétszer több pénzbe került.
A Budafoki Dohnányi Zenekar és a Klasszik Rádió első alkalommal szervezi meg Aranybál elnevezésű rendezvényét január 21-én, a pesti Vigadóban.
Együtt ünneplik fennállásuk 175. évfordulóját a New York-i és a Bécsi Filharmonikusok, a két városban tartandó koncertekkel és kiállítással népszerűsítik a zenekarokat.
Jelentős aranykincsre bukkantak egy öreg zongorában az angliai Shropshire grófságban.
A kincset akkor fedezték fel, amikor a zongora új tulajdonosai karácsony előtt megjavíttatták és felhangoltatták új szerzeményüket. Szakemberek szerint az értékes leletet "szándékosan rejtették el" a hangszerben több mint száz éve.
KÁEL CSABA szerint minden eddiginél sűrűbb a Müpa 2016-17-es évada, melynek során világsztárok érkeznek és új programsorozatok is indultak.
Négy magyar előadóművész - Várdai István, Várjon Dénes, Baráti Kristóf és Schiff András - a világ legkeresettebb muzsikusai között volt 2016-ban a Bachtrack brit komolyzenei adatbázis szerint, amelyből az is kiderül, hogy 2016-ban a Magyar Állami Operaház volt a világ "legdolgosabb" operaháza, 305 előadásával még a szentpétervári Mariinszkij Színházat is megelőzte.
A Berlini Filharmóniában léphet fel december 25-én Váradi Gyula hegedűművész, a Virtuózok idei szériájának döntőse.
Dicsőségfalat avattak kedd este a pécsi zenei élet kiemelkedő - állami közép-, vagy annál magasabb díjban részesült - tehetségeinek tiszteletére a Kodály Központ aulájában.
A tavaszi nagysikerű Japán turné után, újból Ázsiába, most Kínába utazik a Győri
Filharmonikus Zenekar, hogy az Új Évi hangversenyek hangulatát megidézve adjon
koncertet az ázsiai ország legfontosabb zenei színpadjain. „Egy osztrák zenei ügynökség
felkérésére utazik a zenekar Kínába, ahol már számos alkalommal vendégszerepelt Győr város
szimfonikus zenekara.

Eseménynaptár

<< Előző év / hónap
Köv. év / hónap >>
Mai dátum
Események
Közeli események:

Fórum

Jelentkezzen be az oldal tetején levő bejelentkezés mezőben!